Z.Martináková a J.M.Wiersma ktitormi dreveného kostolíka

16.04.2003 Celý región

Svidník - Podpredsedníčka Národnej rady SR Zuzana Martináková a Jan Marinus Wiersma poslanec Európskeho parlamentu (EP), člen zahraničného výboru EP, spravod...
Svidník - Podpredsedníčka Národnej rady SR Zuzana Martináková a Jan Marinus Wiersma poslanec Európskeho parlamentu (EP), člen zahraničného výboru EP, spravodajca pre Slovensko a predseda delegácie EP pre Ukrajinu, Bielorusko a Moldavsko sa stanú ktitormi dreveného kostolíka v Nižnom Komárniku.

Drevený kostolík Ochrany Bohorodičky pochádza z roku 1938 a bol postavený neďaleko pôvodného starého dreveného barokového chrámu, ktorý zanikol. Slávnostný akt ktitorstva nad týmto chrámom sa uskutoční v utorok, dňa 6. mája 2003. Cieľom týchto aktivít je záchrana a pomoc pri obnove národných a kultúrnych pamiatok. Hlavnými organizátormi tohoto podujatia sú Záchrana a obnova národných a kultúrnych pamiatok - Drevené chrámy pod Duklou, Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku, Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku a obec Nižný Komárnik.
(mč)
 

Vyberte región